İş

Çevrimiçi veri kurtarmayı kullanmanın 7 avantajı

Dünyanın dört bir yanındaki ev ve iş yeri sahipleri, hırsızlık, mekanik arıza veya doğal afet gibi sayısız nedenden dolayı kaybolan verileri kurtarmak için her günlerini harcarlar. Çevrimiçi sabit sürücü kurtarma ve yedekleme teknolojisindeki gelişmeler, bilgisayarı olan herkesin verilerini hızlı ve kolay bir şekilde korumasını mümkün kılar. Küresel bir siber çevreleme başkanı olan Acronis, kuruluşların neden çevrimiçi bilgi kurtarma yazılımı kullanması gerektiğini 7 temel unsuru listeler.

Verilere bağımlı bir dünyada, temel bilgileri korumak kuruluşlar için kritik öneme sahiptir. Sınırlama önlemleri arttıkça, formüllerini geliştiren siber saldırganlar kötü amaçlı kötü amaçlı yazılımlar, fidye yazılımları ve virüslerle bilgi güvenliğini tehdit edebilir. Ayrıca yanlışlıkla silinen ve kaybolan belgeler, bozuk bilgiler veya uyumsuz üçüncü taraf analizleri gibi daha yaygın tehditler de bilgi kaybına neden olan faktörler arasındadır. Çevrimiçi veri kurtarma, belgelerin web siteleri ve yazılımlar aracılığıyla çevrimiçi olarak geri yüklenmesini ifade eder. Çevrimiçi bilgi kurtarma araçları ve hizmetleri, kullanıcıların kayıp, erişilemez, bozuk, hasar görmüş veya silinmiş belgeleri kolayca geri yüklemesine olanak tanır. Uzmanlar, güvenilir bir yedekleme sistemi kullanılmadığı sürece kalıcı olarak silinen veya hacklenen bilgilerin kurtarılamayacağını belirtiyor. Siber güvenlik alanında dünya lideri olan Acronis, çevrimiçi veri kurtarma yazılımı kullanmanın 7 önemli avantajını listeliyor.

 

bir.  Veri güvenliği : Güçlü bir veri kurtarma hizmeti, gelişmiş veri güvenliğini garanti eder. Kapsamlı bir yedekleme ve geri yükleme aracı, doğal afet, siber saldırı, beklenmeyen sistem çökmesi, yazılım arızası veya insan hatası durumunda belgelerin kurtarılmasını sağlar.

 

2.  Veri Çoğaltma:İşletmelerin operasyonel belgelerinin gerçek zamanlı anlık görüntülerini oluşturmasına ve kaydetmesine olanak tanıyan veri çoğaltma, yalnızca kayıp verileri değil, aynı zamanda tüm sistemi bir felaket durumunda belirli bir zamana geri yükleyebilir.

 

3. Daha Kolay Bilgi Yönetimi: Ücretsiz veri kurtarma yazılımı genellikle kullanıcıların veri kurtarma sürecini yönetmesini gerektirse de, özel veri kurtarma çözümleri bunu kolayca yapar. Veri kurtarma, özellikle işletmeler için zahmetli bir süreç olduğundan, kapsamlı bir çevrimiçi bilgi kurtarma aracı, emek ve zamandan tasarruf sağlar.

 

4.  Maliyet Kontrolü : Ücretsiz araçlar sıradan kullanıcılar için uygun olsa da işletmelerin daha sağlam bir muhafazaya ihtiyacı vardır. Değerli şirket verilerinin kaybedilmesi, uzun süreli kesintilere, müşteri güveninin kaybına ve marka imajının zarar görmesine neden olabilir. Çağdaş bilgi kurtarma yazılımı, mevcut gereksinimlere göre özelleştirilerek, KOBİ’ler ve daha büyük şirketler için kullandıkça öde yapısına olanak tanır.

 

5. Optimum Performans : Manuel yedekleme ve kurtarma, iş bilgisi kaybı senaryolarına karşı özel bir grup, kapsamlı bir kurtarma planı ve 7/24 çalışan personel gerektirebilir. Veri kurtarma yazılımı, ağ hızını artırır, depolama cihazı maliyetlerini azaltır ve veri kurtarmayı kolaylaştırır. Ayrıca gruplara diğer kritik görevlere odaklanmaları için zaman tanıyarak gelir akışlarını iyileştirir.

 

6.  Gelişmiş Rekabet Avantajı: Veri kurtarma hizmetleri yalnızca silinen belgeleri kurtarmak için kullanılmaz. İşlevleri kayıp bilgileri kurtarmak olsa da, sağlam bir analize sahip olmak rekabet avantajı sağlar. Şirketler verileri kurtarmak için ne kadar az zaman harcarlarsa, işlerini büyütmek ve en iyi performans gösteren kurum olarak marka imajlarını sağlamlaştırmak için o kadar fazla zamanları olur. Ayrıca, özel veri kurtarma hizmetleri tüm müşteri verilerini koruyarak müşteri tabanını mutlu eder ve büyütür.

 

7. Daha Kolay Uyumluluk Bakımı: Çağdaş veri gizliliği düzenlemelerinin çoğu, kurumsal bilgilerin uygun şekilde saklanmasını bir gereklilik haline getirir. Yasal yönergelere uyulmaması para cezalarına ve diğer yasal sonuçlara yol açabilir. Güvenli bir veri kurtarma hizmeti, bireysel müşteri verileri ve proje kopyalarıyla ilgili tüm uyum süreçlerini kapsar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu