AB’den sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik tavsiyeler
AB Komitesi, Avrupa’nın 2050 yılında iklim dostu bir kıta haline gelmesine hazırlanan ve sera gazı emisyon azaltım hedeflerine ilişkin öneriler içeren çalışmasını yayınladı. Araştırmada Komisyon, AB’nin net sera gazı emisyonlarının 2040 yılına kadar 1990 seviyelerine göre yüzde 90 oranında azaltılmasını tavsiye etti.
Çalışmada, hedefe ulaşmak için daha önce belirlenen 2030 yılı için sera gazlarını yüzde 55 oranında azaltmada başarılı olunması gerektiği ve hedeflere uygun siyasi koşulların sağlanmasının önemi vurgulandı. dikkat çekti.
Çalışmada, sera gazı emisyonlarına ilişkin 2030 sonrası politika çerçevesinin belirlenmesinin AB seçimleri sonrasında oluşturulacak yeni kurulun sorumluluğunda olacağı, hedeflere ulaşılması için yenilenebilir enerji kullanımının hızlandırılmasının gerekli olacağı belirtildi. enerji kaynaklarına yatırım yapın ve karbon depolama ve endüstriyel süreçler yoluyla geri kazanım gibi çeşitli yeni saf teknolojilere yatırım yapın.
Basına sızdırılan taslak metinlerde, sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik çalışmalara tüm şubelerin katkıda bulunması gerektiği belirtildi.
Tarım dairesi için somut hedeflerin bulunmaması dikkat çekti.
Öte yandan çalışmanın taslağında yer almasına rağmen yayınlanan son versiyonda tarım sektöründe emisyonların azaltılmasına yönelik somut hedeflerin yer almaması dikkat çekti.
Avrupa genelinde çiftçilerin protestoları nedeniyle AB Yönetim Kurulu’nun tarım sektörüne yönelik hedefleri çalışmadan çıkardığı kaydedildi.
Avrupa ülkelerindeki çiftçiler son dönemde yoğun protestolar düzenliyor. Çiftçiler artan üretim maliyetleri karşısında tarım ürünlerine daha yüksek fiyatlar ödenmesini istiyor.
Birliğin tarım politikalarından, çevre, iklim ve doğayı iyileştirme hedeflerinden, sübvansiyonlardaki kesintilerden, yüksek elektrik, yakıt ve gübre maliyetlerinden, Ukrayna ve diğer ülkelerden gelen ucuz tahıl ürünlerinden, su tasarrufu önlemlerinden ve uzun süren bürokratik süreç ve süreçlerden şikayetçi olan çiftçiler, sorunlarına çözüm talep ediyorlar. Öyle.
Geçtiğimiz hafta AB Komitesi, çiftçilerin topraklarının bir kısmını nadasa bırakmasına ilişkin kurallara muafiyet getirilmesi yönünde bir öneri hazırladı.
AB Konseyi Lideri Ursula von der Leyen bugün, pestisit kullanımını 2030 yılına kadar yüzde 50 azaltma planının iptal edildiğini duyurdu.
AB ülkelerinin tarım bakanları, 26 Şubat’ta Brüksel’de sektörün sorunlarını görüşecek. Bu tarihe kadar Komite’nin çiftçilerin kaygılarına yönelik yeni adımlar atması bekleniyor.